پاستیل بخوریم یا نه؟ | اقتصاد24
[ad_1]
اقتصاد 24- پاستیل یکی از غذاهای پرطرفدار برای تمام سنین به خصوص کودکان است که در شکل ها و طعم های مختلف در بازار موجود است.
بسیاری از والدین پاستیلا را یک غذای بسیار سالم برای کودکان می دانند و هر روز آن را به فرزندان خود می دهند و استدلالشان این است که این غذای خوش طعم دارای ژلاتین و پروتئین بالایی است که برای استحکام استخوان و رشد کودک مناسب است. دلیل دیگر این است که بچه ها این غذا را خیلی دوست دارند و با اشتها آن را می خورند اما پروتئین های گوشت و مرغ را دوست ندارند و با بی میلی می خورند. با این استدلال ها بسیاری از والدین جانشین پاستیل در غذای فرزندانشان می شوند و معتقدند این غذا مواد مغذی و ویتامین های لازم را برای بدن فرزندانشان فراهم می کند.
غافل از اینکه انواع پاستیل به دلیل قند زیاد، کالری بالا، اسانس و رنگ های مصنوعی مضرات و عوارض زیادی برای سلامتی کودک دارد. آسیب دندان، افزایش وزن و چاقی، بی اشتهایی در برخی کودکان، ناراحتی معده، آسیب کبدی و حتی حساسیت و آلرژی تنها بخشی از عوارض قرص های پاستیل برای کودکان است.
آیا ماکارونی می تواند جایگزین گوشت و مرغ شود؟
اما آیا می توان تنها به دلیل وجود ژلاتین و پروتئین در پاستیل از مضرات آن چشم پوشی کرد و اجازه داد این غذای خوشمزه در سبد غذایی کودک قرار گیرد؟
دکتر مریم مظهریون، دکترای تغذیه و رژیم درمانی و از اعضای انجمن علمی تغذیه ایران در این باره می گوید: ژلاتین و پروتئین موجود در پاستیل برای فواید بدن کافی نیست. اگر وجود داشت می توانست جایگزین گوشت شود. اگر محتوای پروتئین بالایی داشت، ورزشکاران قطعا آن را در رژیم غذایی خود قرار می دادند. اما اینطور نیست.
به گفته متخصصان، درست است که ژلاتین به تنهایی می تواند در تقویت استخوان ها، غضروف ها و تامین ویتامین های مورد نیاز بدن موثر باشد و برای سلامت پوست و مو و سایر بافت های بدن مفید باشد، اما این دلیل قابل قبولی نیست. که هر ژله و قرصی برای جایگزینی مواد مورد نیاز ارگانیسم کودک، صرفاً به این دلیل که خاصیت ژلاتینی دارند. از آنجایی که نوع پروتئین موجود در لوزی و ژله بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ است و برخلاف تصور عموم، ارزش غذایی بسیار کمی دارد. بنابراین هرگز نباید پاستیل جایگزین غذای کودک شود.
دکتر Magerion همچنین می گوید: قطعا ضرر پاستیل بسیار بیشتر از فواید آن است. رنگهای مصنوعی، طعمهای مصنوعی، محتوای قند بالا و کالری بالا در این غذا بر بار مضرات میافزاید. مخصوصا برای بچه ها.
بیشتر بخوانید: غذاهای ممنوعه برای کودکان
بالاخره پاستل خوبه یا بد؟
بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه تاکید می کنند که کودکان به ویژه کودکان زیر 2 سال هرگز نباید پاستیل را لمس کنند. آن هم هر روز زیرا دستگاه گوارش کودکان ضعیف و حساس است و توانایی هضم این غذای جذاب را ندارد و باعث اختلالات گوارشی و حتی سرطان در آنها می شود. این غذا می تواند برای آنها خطرناک باشد. زیرا می تواند منجر به خفگی آنها شود. همچنین اشتهای کودک را کور کرده و فرصت خوردن وعده های غذایی اصلی را از او سلب می کند.
البته این غذای خوشمزه در بین متخصصان تغذیه طرفدارانی دارد. برخی از متخصصان تغذیه معتقدند که ماکارونی خاصیت ضد التهابی دارد و درد مفاصل را کاهش می دهد. همچنین به دلیل داشتن ژلاتین از پوکی استخوان جلوگیری می کند. متخصصان حامی استفاده از پاستیل نیز می گویند: اگر رب خریداری شده دارای مجوز تولید و تولید و همچنین مجوز استاندارد از وزارت بهداشت باشد، سلامت انسان را به خطر نمی اندازد. اما جایگزینی پاستیل و تنقلات مشابه با غذا به هیچ وجه توصیه نمی شود.
آب نبات Gummi; دشمن جگر کودک
اما ژلاتین چیست و چه کاربردی دارد؟ ژلاتین ماده ای بی بو و بی مزه از قند و چربی است که از پروتئین تشکیل شده و از کلاژن یا پوست و استخوان حیواناتی مانند گاو به دست می آید. بسیاری از مردم تصور می کنند که ژلاتین موجود در ماکارونی کلسیم بدن را تامین می کند، اما واقعیت این است که ژلاتین موجود در ماکارونی تنها پروتئین حیوانی است که ارزش غذایی بسیار کمی دارد و نمی تواند کلسیم مورد نیاز استخوان ها را تولید و تامین کند.
علاوه بر این، ترکیب ژلاتین موجود در پاستیل باعث چسبیدن این ماده غذایی به مخاط دهان و دندان و ایجاد پوسیدگی می شود. علاوه بر این، به گفته متخصصان تغذیه، این غذا دشمن جگر کودک است و علاوه بر آن مصرف زیاد آن می تواند باعث بیش فعالی و تغییرات ذهنی در کودکان شود. دلیل آن رنگ های شیمیایی است که در تهیه قرص ها استفاده می شود. به جای پاستیل، کودکان می توانند به هر میوه ای علاقه مند شوند. به عنوان مثال می توانید میوه را در فریزر بگذارید و فریز کنید و به عنوان جایگزین خمیر به کودک بدهید.
منبع: شهروندی آنلاین
[ad_2]